Street dance

Street dance on urbaania katujen taidetta ja asennetta. Tutustu tarjoamiimme street-tansseihin. Tällä hetkellä viikoittain harjoittelevia ryhmiä on yli 10 vuotiaista ylöspäin ja vanhemmille tanssijoille!

Breakdance

Break-tunneilla käydään läpi breikin perusteita liikekohtaisesti ja sarjoina. Tunneilla keskitytään erityisesti seisaaltaan tehtävien askelkuvioiden ja maassa tehtävien steppien opettelemiseen musiikin rytmiä rikkoen. Pidempään tanssineille break tarjoaa työkaluja oman tyylin löytämiseen ja hiomiseen. Tunneilla järjestetään harjoitusbattleja ja -rinkejä sekä valmistaudutaan esitykseen lukukauden lopussa. Tarkoituksena on auttaa tanssijaa löytämään vahvuutensa itseilmaisussa ja sulauttamaan liikekieli ja esiintyjäkarisma yhteen musiikin kanssa.

Breakdance & Popping

Breakdance & Popping tunneilla opetellaan breakdancea, hiphopia sekä sen alalajia poppingia. Tunti on sekoitus katutansseihin kuuluvaa rentoutta ja rytmin vaihdoksia ja breakdancen ja popping-tanssityylin perusteita. Popping on funkstyles-katutanssi, jossa tanssija jännittää kehon eri lihaksia rytmissä saaden aikaan tärähdyksen, josta käytetään nimitystä pop. Popping-tunneilla harjoitellaan tanssin perusliikkeitä, tekniikkaa, funkia, fiilistä, groovea, sanastoa ja tanssin sekä funkstyles-kulttuurin historiaa.

C-Walk

C-Walk eli Clown Walk on nopeatempoinen katutanssilaji, jossa liikkeet tehdään enimmäkseen jaloilla. C-walkissa on liikkeitä on rajallinen määrä, joten liikkeitä opetellaan varioimaan oman tyylin mukaisesti ja käyttämään niitä luovasti monipuolisina sarjoina. C-Walkia ei pidä sekoittaa Crip Walkkiin, joka on vain kävelytyyli josta C-Walk laji on alkuaan alkanut kehittyä.

Tunneilla opetellaan aluksi perusteet liikkeistä, jonka jälkeen autetaan tanssijaa löytämään oma tyylinsä, kehittämään tekniikkaansa, tekemään liikkeistä oman näköisiä ja käyttämään niitä freestyleissa. Tunnit sopivat jo tanssia ennen harrastaneelle syventämään omaa tanssitaitoa tai sitten vasta tanssiharrastusta aloittavalle. C-Walk lajia ei tällä hetkellä ole lukujärjestyksessä, mutta lajin perusteita voi opetella Break & Popping -tunnilla.

StreetShow

StreetShow yhdistelee street- ja showtanssia. Tanssitekniikka tulee showtanssin ja jazztanssin puolelta, johon ohjaaja sekoittaa katutanssien tekniikkaa. Tanssisarjoissa yhdistyvät jazztanssin tekniikka, vauhdikkuus, show-näyttävyys sekä street-lajien rentous, kulttuuri, monimuotoisuus ja vaihteleva rytmiikka. StreetShow on hiphop-tyylistä showtanssia tai showmaista street-tanssia. Musiikkina soivat uusimmat hitit, hiphop tai showtyylinen musiikki, tanssijoiden toiveiden mukaan.

Street & Hop

Tanssitunneilla keskitytään streetille ominaisten taitojen ja rentouden kehittämiseen. Katutanssilajeista Street & Hop -tunneilla tärkeimpänä on hiphop, muut katutanssityylit antavat lisäväriä. Tunneilla harjoitellaan muun muassa tanssimista eri tasoissa, dynamiikan vaihteluiden hyödyntämistä ja kehonhallintaa.

Popping

Popping on Amerikan länsirannikolta lähtöisin oleva katutanssi.  Poppingissa yhdistellään usein muiden katutanssityylien, kuten robottitanssin, wavingin tai hiphopin, askeleita. Popping voikin tyyliltään vaikuttaa samanlaiselta kuin muut katutanssit. Toisista tanssityyleistä lainaaminen on kuitenkin lajeille ominaista, eikä eri lajeja pidä sekoittaa toisiinsa.

Waving & Tutting

Waving & Tutting on eräänlainen katutanssitunti, jossa opetellaan waving- ja tutting-tanssitekniikoita. Tuttingissa luodaan geometrisia, suorakulmaisia muotoja ja liikkeitä kehon antamien mahdollisuuksien mukaan. Waving-tekniikalle on ominaista tanssisarjat, jotka antavat vaikutelman aaltomaisesti liikkuvasta tanssijan kehosta tai kehon osasta. Tunnit ovat erinomainen lisä hiphopia aiemmin tanssineelle.

Street Reggaeton

Street Reggaeton on katutanssien ja latinotanssien sekoitusta. Tanssitunnit ovat energisiä ja tunneilla harjoitellaan paljon myös oman kehon hallintaa. Musiikkina soi rytmikkäitä street- ja reggaeton kappaleita. Tanssitekniikka tulee street-lajeista ja tunnelma latinotansseista. Tunneilla yhdistyy street-lajien rentous, kulttuuri, monimuotoisuus ja vaihteleva rytmiikka mukavaan tekemiseen. Tunneilla on hyvä olla kengät jalassa, jotta on parempi pito lattiaan. (Lukujärjestyksessä ei ole tällä hetkellä kyseistä lajia)