StreetShow

StreetShow yhdistelee street- ja showtanssia. Tanssitekniikka tulee showtanssin ja jazztanssin puolelta, johon ohjaaja sekoittaa katutanssien tekniikkaa. Tanssisarjoissa yhdistyvät jazztanssin tekniikka, vauhdikkuus, show-näyttävyys sekä street-lajien rentous, kulttuuri, monimuotoisuus ja vaihteleva rytmiikka. StreetShow on hiphop-tyylistä showtanssia tai showmaista street-tanssia. Musiikkina soivat uusimmat hitit, hiphop tai showtyylinen musiikki, tanssijoiden toiveiden mukaan.

Street & Hop

Tanssitunneilla keskitytään streetille ominaisten taitojen ja rentouden kehittämiseen. Katutanssilajeista Street & Hop -tunneilla tärkeimpänä on hiphop, muut katutanssityylit antavat lisäväriä. Tunneilla harjoitellaan muun muassa tanssimista eri tasoissa, dynamiikan vaihteluiden hyödyntämistä ja kehonhallintaa.

Popping

Popping on Amerikan länsirannikolta lähtöisin oleva katutanssi. Poppingissa yhdistellään usein muiden katutanssityylien, kuten robottitanssin, wavingin tai hiphopin, askeleita. Popping voikin tyyliltään vaikuttaa samanlaiselta kuin muut katutanssit. Toisista tanssityyleistä lainaaminen on kuitenkin lajeille ominaista, eikä eri lajeja pidä sekoittaa toisiinsa. Popping on funkstyles katutanssi jossa tanssija jännittää kehon eri lihaksia rytmiin eli biittiin saaden aikaan tärähdyksen, josta käytetään nimitystä pop. Popping tunneilla harjoitellaan tanssin perusliikkeitä, tekniikkaa, funkia, fiilistä, groovea, sanastoa ja tanssin sekä funkstyles kulttuurin historiaa.

Twerk & Dancehall

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, jonka liikekieleen kuuluu tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyen sulavaan liikkeeseen. Twerkkaus tanssityyli on saanut suuren suosion, jossa liikekieli keskittyy alavartaloon , lantion liikehdintään ja pakaroiden pyöritykseen. Tältä yhdistelmä tunnilta ei tule puuttumaan energiaa, hikeä ja hauskuutta, kun kaksi seksikästä, hienpintaan nostattavaa tanssityyliä pistetään yhteen.

Molempien lajien tanssitekniikkaa lähdetään opettelemaan alkeista, ja tanssijoiden taitojen salliessa aletaan huomioida vaikeampia asioita tasoja ja liikelaatuja hyödyntäen. Tällä tunnilla mennään asenteella eikä pyydellä anteensi, vaan annetaan naisellisuuden ja tanssin ilon viedä mukanaan!

MTV Dance

MTV dance on nimensä mukainen laji. Tuntien tanssityyleinä on showtanssi ja hip hop tanssijoiden toiveiden mukaan tai tanssilajeja yhdistellen. Tanssisarjat perustuvat MTV:n musiikkivideoista tuttuihin liikkeisiin ja tyyleihin tanssia. MTV tunneilla tehdään kuitenkin opettajan omia sarjoja ja askelyhdistelmiä, joissa voi olla musiikkivideoista tuttuja liikkeitä. Vauhdikkailla tunneilla yhdistellään hiphop/street-, jazz- ja showtanssitekniikoita ja pidetään tanssien ja liikunnallista peruskuntoa ylläpitäen hauskaa.
Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita.