Lyricall Jazz, Twerk & Dancehall, MTV dance, Popping

Lyricall Jazz

Lyrical Jazz on vahvasti tanssillinen tunti, jossa keskitytään tunteiden ja musiikin tulkintaan. Jazz ja nykytanssitekniikoita hyödyntäen pyritään saada musiikki ja liike sulautumaan yhdeksi. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn lisäksi erilaisia tekniikkaharjoitteita ja tanssisarjoissa pyritään ennenkaikkea eläytymään musiikin tulkintaan. Tunneilla keskitytään niin yksilölliseen lähestymistapaan, eläytymiseen sekä tekniikkaosuuksien harjoitteluun.

Twerk & Dancehall

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, jonka liikekieleen kuuluu tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyen sulavaan liikkeeseen. Twerkkaus tanssityyli on saanut suuren suosion, jossa liikekieli keskittyy alavartaloon , lantion liikehdintään ja pakaroiden pyöritykseen. Tältä yhdistelmä tunnilta ei tule puuttumaan energiaa, hikeä ja hauskuutta, kun kaksi seksikästä, hienpintaan nostattavaa tanssityyliä pistetään yhteen.

Molempien lajien tanssitekniikkaa lähdetään opettelemaan alkeista, ja tanssijoiden taitojen salliessa aletaan huomioida vaikeampia asioita tasoja ja liikelaatuja hyödyntäen. Tällä tunnilla mennään asenteella eikä pyydellä anteensi, vaan annetaan naisellisuuden ja tanssin ilon viedä mukanaan!

Popping

Popping on funkstyles katutanssi jossa tanssija jännittää kehon eri lihaksia rytmiin eli biittiin saaden aikaan tärähdyksen, josta käytetään nimitystä pop. Popping tunneilla harjoitellaan tanssin perusliikkeitä, tekniikkaa, funkia, fiilistä, groovea, sanastoa ja tanssin sekä funkstyles kulttuurin historiaa.

MTV Dance

MTV dance on nimensä mukainen laji. Tuntien tanssityyleinä on showtanssi ja hip hop tanssijoiden toiveiden mukaan tai tanssilajeja yhdistellen. Tanssisarjat perustuvat MTV:n musiikkivideoista tuttuihin liikkeisiin ja tyyleihin tanssia. MTV tunneilla tehdään kuitenkin opettajan omia sarjoja ja askelyhdistelmiä, joissa voi olla musiikkivideoista tuttuja liikkeitä. Vauhdikkailla tunneilla yhdistellään hiphop/street-, jazz- ja showtanssitekniikoita ja pidetään tanssien ja liikunnallista peruskuntoa ylläpitäen hauskaa.
Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita.