Hiphop

Hiphop (yli 7 vuotiaille ikäluokittain)

Hiphop-tunneilla keskitytään tekniikan ja taituruuden lisäksi tanssin riemuun. Hiphop sisältää erilaisia tanssityylejä ja yhdistelee niitä. Erilaisia tanssilajeja on mm. popping, locking, krump, eletric boogie, breakdance, house, jamming jne. Hiphop korostaa yksilöllistä, omaa tyyliä: tanssiessa liikkeiden pitää näyttää ja tuntua omilta. Vauhdikkaat tunnit koostuvat lämmittely-, lihaskunto, tanssisarja- ja venyttelyosuuksista, jotka ovat tanssijoiden taitojen mukaisia.

Tunneilla harjoitetaan tasapainoa, koordinaatiota ja kehonhallintaa. Musiikkeina soivat hiphop, rap, r & b ja uusimmat hitit tanssijoiden toiveiden ja ohjaajan tyylin mukaan.

Joissain ryhmissä tanssijat ovat tanssineet jo useita vuosia. Useamman vuoden tanssijoiden tanssitaitoa syvennetään ja kehitetään samalla yksilöllistä tanssityyliä. Tunneilla hiotaan hiphop-tanssilajien tekniikoita teknisesti puhtaammiksi ja oman näköisiksi liikkeiksi. Tanssisarjat opetetaan nopealla temmolla ja tanssijat pääsevät itse luomaan tanssikoreografioita.

Girly hiphop

Girly hiphop on hiphoppia naisellisella kosketuksella sisältäen hieman vaikutteita jazzista sekä showtanssista. Liikkeet ja sarjat keskittyvät naisellisten puolien esille tuomiseen eri lajeista. Tanssia tanssitaan popmusiikkiin kuten Beyonceén ja Lady Gagaan. Girly hiphop on ohjaajan näköistä ja sen mukaan musiikki sekä sarjat vaihtelevat. Tunneilla keskitytään eläytymiseen, kehonhallintaan ja sekoitellaan eri tanssilajien tekniikoita.

HiphopShow

HiphopShow on yhdistelmä hiphopia sekä showtanssia ja siihen liittyvää esittävää taidetta. Showtanssissa on tärkeää kokonaisuus, eli koreografian, esittämisen ja asusteiden yhdistyminen kokonaisuudeksi. Hiphopia ja showtanssilajeja yhdistää muiden tanssilajien yhdistely ja kehon hallinnan merkitys.

Tanssikoreografioihin voi kuulua tanssitekniikkaa niin katutansseista kuin nykytanssin maailmasta. Tanssijoiden toiveet tanssityylien valinnassa ovat tunneilla keskeisessä asemassa. Kokeneet tanssijat pääsevät kehittämään omaa luovuuttaan ja ilmaisuaan sekä valmistamaan omia tanssisarjoja esitettäväksi omalle ryhmälle tai konserteissa kokonaisena tanssikoreografiana.

Newstyle

Newstyle on hiphop-tanssin yksi muoto. 90-luvulla hiphop-musiikki muuttui ja kasvoi kauemmaksi funkista, ja siitä tuli hitaampi ja aggressiivisempi. Moderni hiphop-musiikki synnytti "uuden hiphopin" jota inspiroi "old school"-tanssit. Suurin osa liikkeistä suoritetaan ylhäällä, toisin kuin breakdancessa.